Rekreativni program

Rekreativni program je namenjen vsem tistim, ki v tenisu uživajo in z veseljem obiskujejo teniške treninge, vendar ne kažejo ambicij po resnem tekmovanju.

Način dela se bistveno ne spreminja:

  • kombinacija individualnih in skupinskih treningov, ter kondicijsko – koordinacijskih treningov
  • spodbuja se medsebojno igranje (samostojno igranje s sovrstniki, tudi izven trenažnega procesa)
  • igranje rekreativnih (klubskih) lig
  • količina treningov se prilagaja glede na želje otrok in staršev

S tem programom želimo otrokom omogočiti kvaliteten trenažni proces in napredek v igri, kljub temu, da nimajo resnejših tekmovalnih ambicij. Količina treningov se lahko prilagaja željam otrok in staršev. Kljub temu, pa je trenažni proces reden in načrtovan. Zaželeno je, da so v trenažni proces še vedno vključeni individualni treningi. S tem omogočimo bolj kvalitetno delo in večji izkoristek časa na skupinskih treningih.

Ohranijo se tudi kondicijsko – koordinacijski treningi, ki so namenjeni dobri fizični pripravljenosti otrok in imajo pomembno preventivno vlogo pred poškodbami. Glavni cilj in namen teh treningov je ta, da otroke oblikujemo v dobre rekreativne igralce in jih aktivno vključimo v teniški klub. Tako bodo tudi kasneje redno obiskovali teniška igrišča in na ta način preživljali svoj prosti čas skupaj s prijatelji. V ta namen jih spodbujamo k medsebojnemu igranju (sparing tekme) in jih vključujemo v rekreativne lige znotraj kluba, ki so primerne njihovem znanju in sposobnostim.